Deze blokhut is een romantisch, landelijk vrijstaand natuurhuisje voor 2 tot 5 personen. Het natuurhuisje heeft een gezellige eet/woonkamer, houtkachel, kabel tv, dvd speler, radio en openslaande tuindeuren naar het terras. De keuken is volledig ingericht. Er zijn twee slaapkamers. 1 slaapkamer met een twee persoonsbed en 1 slaapkamer met 1 stapelbed en 1x 1 persoonsbed. Er is een badkamer met douche, toilet en wastafel.

Vanuit de eet/woonkamer loop via de tuindeuren naar het terras dat je kunt afsluiten. Direct achter de heg van het terras is een kleine speeltuin een speel- en sportveld, kampvuurplaats en tafeltennistafel. Deze deel je met de gasten van de nabij gelegen groepsaccommodatie .

Op De Suikerberg zijn honden alleen toegestaan voor mensen die overnachten in de Blokhut. Max. 2 honden toegestaan: Ze mogen niet in de slaapkamers. Honden mogen los op het afgesloten terras. De kip komt ook gezellig over het terrein gelopen en daarom mogen honden alleen op het terras komen en verder niet op het terrein van De Suikerberg. In Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen zijn honden-los-loop-zones.

Oud & Nieuw: Onze dieren en de dieren van De Loonse en Drunense Duinen zijn ons dierbaar. Daarom is het verboden om vuurwerk af te steken bij en rondom de Blokhut.